Långfredagen.

Idag är det långfredagen.. egentligen ingen speciell dag.. anser jag. Förr var den verkligen speciell för oss människor när vi var mer kristna.. och skulle lida med jesus och hans korsfästelse.. denna helg. Usch va tragiskt.. men så var det. Idag är det knappast så.. och tur är väl det.. 

Idag gjorde jag också en påsktårta för att få lite festlighet såhär till påsk. Det var inte det lättaste att göra alltihop men det var värt mödan sedan när man fick smaka på härligheten. Jag satt och gjorde tårtan i 3 timmar. Oj oj.. tiden gick fort när man hade roligt. =)




Jag satt och gjorde figurerna i ca 1,5 timme av de 3 timmar. Det var ett pilljobb men jag valde att göra det helt själv. Det var otroligt kul. Jag gillar verkligen att sitta och pyssla och lära sig nya saker. Det blev även fler figurer som jag gjorde som inte fick plats på tårtan.




Jag är nöjd med mitt konstverk.
Nu blir det en lässtund, innan sovdags.
Tjao.

påskharar.

Ikväll va jag på jobbet och hade påskpyssel med barn och föräldrar. Sedan smög sig påskbakelsen in... som jag hade längtat efter. Bakelsen visade sig att vara en liten bit rulltårta med grädde och mandariner på toppen. MUUUUUMS! Den satt som en smäck. 
Överlag så gick pysslet bra. Vissa föräldrar var sura för att man "BARA" fick en bakelse. Men tänk för fan... det ska ju räcka till alla.. men sura ville de vara.. och sura fick de vara. Herregud.. har ni inte lärt er att vara glada för det man får? Jag och mina arbetskamrater fick verkligen svart på vitt idag att många av barnens föräldrar var OTROLIGT bortskämda ... så nu förstår man barnens beteende. Sjukt att det är så. 

Till jobbet ikväll hade 3 barn klätt ut sig för påsk.. Åhh så söta dem var. En kille va fin, uppklädd kille som "påskgubbe" - sa han själv.. och de 2 flickor var påskharar. Såå otroligt söta!.. När dem kom utklädda idag.. så kände jag att jag missa något där... JAG skulle ju också ha klätt ut mig.. var ju inget jag tänkte på.. men till avslutningen kanske man skulle göra något spexs!!.. Jag = gillar att klä ut mig! ... någon som ska ha fest med ett tema snart?.. I will be there!.. hehe.. 

Sedan har jag en betungande grej som jag måste ta tag i. 
Jag måste skriva dagboksanteckningar... fyy..
Jag ska under kursen gång nu anteckna saker som berör än varje dag.. uhh.. svårt.. men samtidigt intressant.. eftersom man ska analysera det sen. 

Imöra går jag sista dagen för veckan.. sedan är det HELG.. och rättare sagt påsk. wiie. jag längtar!!!
nä.. när jag ändå nämnade dagboksantecknandet.. kanske bäst att skriva något vettigt.. 
Det som hände idag att svenskan som satt fängslad i USA i 28 år kom till Sverige idag.. DET kanske man skulle kunna skriva om. hehe...

tjaaao. 

Påskpyssel med påskbakelse.

Till att börja med så kan jag knappast tycka att det är kul med regn.. som en dag som denna. Trist, mulet och tråkigt. Det gör mig bara mer rastlös eftersom jag idag hade tänkt att ta en joggingtur som jag tyvärr fick ställa in. Jaja.. det måste väl regna också..... 

Snart är det dags för att göra lite mellanmål för att sedan åka iväg till jobbet och ha en trevlig påskkväll. 
Det känns som att påsken är här och det blir massor av påskmat och påskmys i allmänt. 
Ikväll så kommer barnens föräldrar till påskvällen på jobbet där det vankas mängder i påskpyssel men att det också bjuds på påskbakelse...vad det nu kanske vara. Hoppas att det smakar gott och att det blir en trevlig kväll. 

Annars nu såhär vid påsk så har jag i planer att göra årets påsktårta till mor och far. Det blir en liknande princesstårta med kycklingfamilj i marsipan uppepå tårtan.  Det blir nog smaskens!! Sedan är de påskmat och filmdag/kväll med massor av påskchips och ostbågar som lördagsmys. Självklart smyger det sig in lite påskgodis.... men jag tycker det är lite si och så med det tycker jag. 

På fredag ska jag på ägglunken. 
Hoppas på fint väder så att man slipper gå på tipspromenad i regnet. 
=)

Nä.. dags för käk. tja tja. 


Bestefaar.


Roligaste klippet från helgen.. jag skratta så jag höll på att dö. 


Long time ago

Dagarna bara flyr sin väg och jag hinner knappt att tänka, känns det som, när nästa dag är på ingång. HAHA.. låter verkligen som en gammal kärring, men jag har väl "för mycket" till liv för att hinna att skriva här. Kan kanske sammanfatta lite av vad som har hänt. 

Förra veckan startades min andra kurs i psykologi - nämligen socialpsykologi. Intressant kurs faktiskt eftersom det är mycket om själva människans sociala förmågor och kompetens. Första lektion handlade om de olika normer vi människor bygger upp och det vi har i vårt samhälle. Det är sjukt egentligen vad vi har för normer - vad som får göras eller inte.
Självklart när vi hade pratat om normer i några timmar så får vi i uppgift - studiegruppsvis att gå ut på stan och BRYTA dessa normer för att se hur folk reagerar på vårt beteende.
Det var en intressant uppgift men samtidigt jobbigt. Det var frustrerande jobbigt att man skulle medvetet bryta en norm som en annan i vanliga fall absolut inte vill göra. Det var kul att se folks reaktion även fast hjärtat dunkade i hundra. Men det blev lärorikt , för att det visade sig ganska så snabbt att det är nyttigt att utmana områden som man vanligvis inte bryter.. så kul blev det! 

Sedan i torsdags den 2 april tog jag mina väskor och lilla blåa renaulten och drog till Strömstad till mina kära vän linda. Jag kan lova er att jag va otroligt nervig för att åka 40 mil själv med den lilla bilen. Jag hade laddat upp med kartor och pappas GPS för att vara hundraprocent säker på vart jag skulle någonstans. Men det blev i alla fall en erfarenhet rikare på roadtrippen. 
Det var kul att få träffa henne eftersom det var för allt länge sen. Men när vi sågs.. så kändes det som att det var nyss vi träffades. Tiden hade liksom stannat från sist vi sågs tills då. Roliga dagar blev det med många roliga diskussioner, massa ätande av mat och onyttigheter samt lite spel med besök av hennes bror. Jag fick även se vart hon hade växt upp - i lilla ed. En mysigt samhälle ; ) Linda - jag är snart tillbaka.. och du får gärna komma till karlstad snart igen.. = ) Här finns de sovplats. 

Annars har helgen varit lugn samt lite jobbande på söndagen. Krångel som alltid, men det funkade till sist. : ) 
Ikväll ska jag träffa cissi.. umgås och snacka massa skit som vanligt... jippie! haha. 
ha en trevlig måndag. 
kram.

RSS 2.0